Cikánská ruka s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 11 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 173.6 mg
- Draslík 179.8 mg
- Vláknina 4120.8 mg
- Vitamín A 4120.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem v bílou pěnu, přisypeme mouku.
-
2
Bílky s jednou lžičkou moučkového cukru vyšleháme v tuhý sníh. Máslo rozehřejeme a se sněhem přilijeme k těstu, opatrně zamícháme.
-
3
Plech vyložíme papírem na pečení pomazaným máslem. Těsto na něj vylijeme.
-
4
Pečeme při 240 °C 7 minut.
-
5
Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, papír navlhčíme a opatrně sejmeme.
-
6
Jahody rozmixujeme s 50 g cukru, vzniklým pyré naplníme korpus z těsta a svineme do rolády.
-
7
Hotovou roládu necháme vychladit, podáváme posypané moučkovým cukrem.