Celerovofenyklový salát s hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 129 g
- Sodík 708 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 1053.1 mg
- Vláknina 16375 mg
- Vitamín A 16375 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenykl očistíme, odkrojíme nať, bulvu přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí. Mrkev a celer oloupeme a nastrouháme na struhadle. Hroznové víno omyjeme, osušíme, kuličky rozpůlíme a vydlabeme zrníčka. Všechno nasypeme do velké mísy, osolíme, opepříme, promícháme, zakryjeme utěrkou a vložíme do ledničky na 30 minut zchladit. Mezitím si připravíme dresink - v misce smícháme jogurt, majonézu, prolisovaný česnek a sezamová semínka, na závěr zakápneme olejem a důkladně promícháme. Salát servírujeme na míse zalitý dresinkem a ozdobený snítkou kopru.