Zapékané jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 13 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 374 mg
- Draslík 212.9 mg
- Vláknina 4390 mg
- Vitamín A 4390 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do zapékací mísy spolu s máslem a prohřejeme.
-
2
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, nalijeme do něj rozšlehané žloutky a vmícháme mouku.
-
3
Těsto naneseme na teplé jahody a mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby. Zapékáme dorůžova asi 30 minut. Jahody upravíme na nahřáté talíře a pocukrujeme moučkovým cukrem.
-
4
Dezert můžeme podávat se šodó z červeného vína nebo s malinovým sirupem.