Jahodový dort s mandlovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Jahody zahradní
  • 100 g Mandle
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 300 g Linecké (křehké) těsto
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 61.1 mg
  • Draslík 201 mg
  • Vláknina 5440 mg
  • Vitamín A 5440 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Linecké těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou koláčovou formu. Korpus pečeme asi 15minut.

  • 3

    Mezitím připravíme mandlový krém tak, že utřeme cukr s máslem, vejci a přidáme mandle. Krém naneseme na korpus a ještě 15minut dopečeme.

  • 4

    Jahody omyjeme, necháme okapat, odstraníme stopky a podélně rozpůlíme. Naskládáme je na upečený dort, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu