Borůvková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 188 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 96.5 mg
- Vláknina 6000 mg
- Vitamín A 6000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme máslo, cukr a trochu vody. Vaříme 10 minut, až se voda téměř vyvaří. V mléce rozmícháme trochu solamylu a přilijeme k borůvkám. Vaříme ještě dvě minuty a omáčku odstavíme. Borůvky by měly být již rozvařené.
-
2
Omáčka je vhodná k palačinkám nebo lívancům.