Jahodové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 8 g
- Sodík 162 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 306.7 mg
- Draslík 248.9 mg
- Vláknina 5350 mg
- Vitamín A 5350 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody odstopkujeme, několik si jich ponecháme na dozdobení, zbytek nakrájíme na kousky a rozmixujeme v mixéru s citronovou šťávou a 120g cukru.
-
2
Troubu předehřejeme na 210C.
-
3
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Coulis nalijeme do mísy, přidáme dva žloutky. Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu a ten opatrně po lžících vmícháme do coulis.
-
4
Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme cukrem tak, aby pokryl i stěny. Připravenou směsí naplníme misky, uhladíme a pečeme asi 10minut.
-
5
Hotové suflé dozdobíme zbylými jahodami a ihned podáváme.