Jahody v meduňkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 127.6 mg
- Vláknina 3333.3 mg
- Vitamín A 3333.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme meduňkovou omáčku. K varu přivedeme 300ml vody s cukrem a lístky meduňky. Odstavíme a necháme asi 5 minut louhovat. Poté přecedíme přes jemné síto a smícháme s maizenou.
-
2
Jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat. Rozdělíme do misek a přelijeme meduňkovou omáčkou. Dozdobíme několika lístky meduňky, necháme vychladnout a podáváme.