Obrácený dort s brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 25 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 214 mg
- Draslík 198.1 mg
- Vláknina 10695.5 mg
- Vitamín A 10695.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dortovou formu vymažeme máslem v silnější vrstvě a pečlivě vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a solí.
-
3
Ve vodní lázni našleháme vejce se 115 gramy moučkového cukru a strouhanou pomerančovou kůru. Dbáme, aby se směs nevařila. Za pomoci elektrického šlehače vyšleháme směs do pěny, po částech opatrně vmícháme moučnou směs a 45 gramů rozpuštěného másla.
-
4
Na dno formy nasypeme omyté a okapané čerstvé brusinky, na ně vlijeme hotové těsto a pečeme zhruba čtyřicet minut. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je hotové. Ve formě necháme těsto asi pět minut zchladnout, poté dort po obvodu objedeme nožem a ještě teplý vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl.