Orestované jehněčí kotlety s fíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 35 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 100.3 mg
- Draslík 640.3 mg
- Vláknina 1522 mg
- Vitamín A 1522 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupaná jádra vlašských ořechu nasekáme. Nasekané ořechy na oleji zprudka orestujeme. Na ořechy použijeme 1/3 z celkového množství oleje.
-
2
Opražené ořechy podlijeme jehněčím vývarem a jablečným džusem. Na mírném plameni vaříme tak dlouho dokud šťáva nezhoustne. Jakmile šťáva zhoustne, přimícháme do ní najemno nasekané fíky. Dle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme základní světlou omáčku (příprava dle receptu Základní světlá omáčka).
-
3
Připravíme jehněčí kotlety. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na zvývajícím oleji je zprudka opečeme z obou stran.