Mandlový zákusek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 442 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 30 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 27.5 mg
- Draslík 375.9 mg
- Vláknina 11675 mg
- Vitamín A 11675 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 9.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, pokrájíme a v pánvi nasucho orestujeme dozlatova.
-
2
V hrnci si rozehřejeme med, přidáme k němu nastrouhanou kůru z citronu a vanilkový cukr, zamícháme a opatrně pak vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
-
3
Směs za stálého míchání vaříme při mírné teplotě tak dlouho, až se začne odlepovat od vařečky. Pak do směsi přidáme mandle, důkladně promícháme a horké mandlové těsto přelijeme do dortové formy, na jejíž dno jsme položili dortovou oplatku. Druhou dortovou oplatkou směs zakryjeme a zatížíme.
-
4
Mandlový dort dáme na chladné místo uležet a nejlépe až druhý den jej podáváme ozdobený šlehačkou, čerstvými jahodami a plátky mandlí.