Rahatlokum - želé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 500 g Cukr krupice
  • 80 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 0.25 kávová lžička růžový olej
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 26.3 mg
  • Vláknina 970 mg
  • Vitamín A 970 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme sirup: 1/2 litru vody s cukrem a citronovou šťávou pomalu vaříme 15 minut, pak přiléváme pomalu 1/2 litru vody s rozmíchanou Maizenou (kukuřičný škrob) a vaříme do zhoustnutí tak dlouho, až se bude hustá kaše odlepovat od stěn hrnce.

  • 2

    Hrnec se sirupovou kaší odstavíme, nasypeme do ní půlky loupaných mandlí, přikápneme růžový olej (jen pár kapek pro vůni) a promícháme.

  • 3

    Plech vymažeme olejem a sirupovou kaši rozetřeme rovnoměrně širokým nožem přibližně ve výši 1,5 cm a necháme několik hodin tuhnout.

  • 4

    Rahatlokum - želé po ztuhnutí posypeme práškovým cukrem, celý plech vyklopíme na pečící papír, nakrájíme na kostky, které obalíme v práškovém cukru a podáváme.

Komentáře k receptu