Malinovo-třešňový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9540 kcal
- Sacharidy 2427 g
- Tuky 19 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 2427 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 7390 mg
- Vláknina 218000 mg
- Vitamín A 218000 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67366 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše rozmačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme odstát do druhého dne.
-
2
Uvaříme sirup z 5 litru vody a 1 kg cukru. Maliny s třešněmi dáme do hustého síta, tlakem z nich vymačkáme šťávu.
-
3
Kolik šťávy budeme mít, tolik k ní přimícháme cukru, vše přidáme k uvařenému sirupu (např. 1 litr šťávy + 1 litr cukr), chvíli povaříme, posbíráme pěnu a přecedíme.
-
4
Horký sirup naléváme přes trychtýř do čistých suchých lahví a uzavřeme je víčky.