Jahodový dort s marmeládou
Suroviny
- 300 g Jahody zahradní
- 70 g Tuk rostlinný
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.75 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Marmeláda jahodová
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 10 g
- Sodík 88 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 125.8 mg
- Draslík 96.4 mg
- Vláknina 2090.6 mg
- Vitamín A 2090.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Umixujeme mouku, cukr moučku, tuk a až bude směs připomínat strouhanku, přidáme jeden žloutek a vodu. Mixujeme, až vnikne koule. Těsto propracujeme, zabalíme do fólie a necháme půl hodiny v ledničce.
-
2
Těsto vložíme do formy, na dně propícháme vidličkou a pečeme dozlatova. Poté necháme vychladnout.
-
3
Ohřejeme mléko, přimícháme k němu žloutky, cukr a mouku. Směs přivedeme v hrnci k varu a když zhoustne, přidáme vanilkový extrakt a přes hrnec dáme fólii.
-
4
Korpus pokryjeme vychladlou náplní, ozdobíme jahodami a marmeládou.