Jahodovo - jogurtová zmrzlina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 3 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 7.5 mg
- Draslík 380.3 mg
- Vláknina 5000.4 mg
- Vitamín A 5000.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs, kterou přes síto procedíme. Přidáme cukr, dobře rozmícháme.
-
2
Do směsi vmícháme jahodový a bílý jogurt. Směs nalijeme do plastové nádoby a mrazíme cca 4 hodiny. Směs pravidelně promícháváme, abychom rozbili ledové krystaly. 30 minut před podáváním zmrzlinu vyjmeme z mrazničky, aby směs povolila.
-
3
Podáváme v pohárcích zdobenými čerstvými jahodami a mátou.