Malinový perník v čokoládě
Suroviny
- 350 g Cukr krupice
- 400 g Máslo čerstvé
- 700 g Čokoláda mléčná
- 100 g Maliny
- 80 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Máta
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 6 polévková lžíce Džem rybízový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 31 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 112.8 mg
- Draslík 164.9 mg
- Vláknina 3074.5 mg
- Vitamín A 3074.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vodní lázně dáme 500 g čokolády se třemi lžícemi vody s máslem a cukrem krupicí, moukou a žloutky. Vedle si zatím připravíme sníh z bílků a špetky soli. Pomalu ho vmícháváme do čokoládové směsi. Vytvořené těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem na biskupský chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů C asi čtyřicet pět minut. Na pánvi si rozpustíme tři lžíce vody a džem, kterým potřeme po vychladnutí na perník. Zbytek čokolády si rozpustíme ve vodní lázni se smetanou a moučkovým cukrem a směsí potřeme perník a uložíme do lednice.
-
2
Podáváme s malinami, mátou a šlehačkou.