Malinový perník v čokoládě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 350 g Cukr krupice
  • 400 g Máslo čerstvé
  • 700 g Čokoláda mléčná
  • 100 g Maliny
  • 80 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Máta
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 6 polévková lžíce Džem rybízový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 64 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 112.8 mg
  • Draslík 164.9 mg
  • Vláknina 3074.5 mg
  • Vitamín A 3074.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vodní lázně dáme 500 g čokolády se třemi lžícemi vody s máslem a cukrem krupicí, moukou a žloutky. Vedle si zatím připravíme sníh z bílků a špetky soli. Pomalu ho vmícháváme do čokoládové směsi. Vytvořené těsto rozdělíme do dvou vymazaných forem na biskupský chlebíček. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů C asi čtyřicet pět minut. Na pánvi si rozpustíme tři lžíce vody a džem, kterým potřeme po vychladnutí na perník. Zbytek čokolády si rozpustíme ve vodní lázni se smetanou a moučkovým cukrem a směsí potřeme perník a uložíme do lednice.

  • 2

    Podáváme s malinami, mátou a šlehačkou.

Komentáře k receptu