Netradiční polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Víno bílé
  • 10 dkg Máslo čerstvé
  • 0.125 kg Jahody zahradní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 148.3 mg
  • Draslík 87.6 mg
  • Vláknina 1750.7 mg
  • Vitamín A 1750.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo a smícháme s moukou, přidáme mléko.

  • 2

    Do směsi zamícháme nadrobno nakrájené jahody.

  • 3

    Vše vaříme 10 minut.

  • 4

    Hotovou polévku dáme na 30 minut do chladné místnosti.

  • 5

    Vychlazenou polévku vlijeme do mixéru se šlehačkou, cukrem a vínem.

  • 6

    Rozmixujeme na hladkou směs.

  • 7

    Takto rozmixovanou polévku podáváme studenou, ozdobenou s kousky čerstvých jahod.

Komentáře k receptu