Koláč s džemem z červeného rybízu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 g Džem rybízový
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 77.1 mg
  • Draslík 37.7 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme těsto. Smícháme mouku, cukr, máslo, špetku soli, vejce a smetanu. Promícháme ručně nebo šlehačem a necháme asi hodinu odpočívat.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 3

    Poté těsto rozválíme, dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a vidličkou propíchneme. Odkrojené zbytky těsta zpracujeme, rozválíme, potřeme žloutkem a nakrájíme na proužky.

  • 4

    Korpus potřeme džemem. Na vrstvu džemu rozložíme proužky těsta tak, abychom vytvořili mřížku.

  • 5

    Pečeme asi 25 minut.

Komentáře k receptu