Yorkshirská omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 2 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 216.8 mg
- Vláknina 2756.9 mg
- Vitamín A 2756.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku nalijeme portské víno a přidáme pomerančovou kůru, kterou jsme nakrájeli na malé nudličky. Přivedeme k varu a ihned odstavíme. Pomerančovou kůru vyndáme a necháme okapat.
-
2
Do vína přilijeme vývar, přidáme rybízové želé, ochutíme pepřem a skořicí. Omáčku zahustíme jíškou a necháme pár minut povařit.
-
3
Odstavíme z ohně a přecedíme na jemném sítku. Nakonec vložíme do omáčky nudličky z pomerančové kůry.
-
4
Omáčka je vhodná k pečené drůbeži.