Ovocná polévka z podmáslí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 6 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 192 mg
- Vláknina 5015 mg
- Vitamín A 5015 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.8 mg
- Vitamín E 28.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky vložíme do hrnce a promícháme s podmáslím, solamylem, cukrem a citronovou kůrou. Směs zvolna za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Za pomalého míchání směs vychladíme a podle chuti okyselíme citronovou šťávou.
-
2
Oloupané kiwi nakrájíme na kolečka, omytou karambolu nakrájíme na hvězdice, omytý rybíz otrháme ze stopek.
-
3
Polévku rozdělíme do talířů a ozdobíme připraveným ovocem.