Vepřové kotlety s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.07 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 156 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 69.1 mg
  • Draslík 441.8 mg
  • Vláknina 952.8 mg
  • Vitamín A 952.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka je opečeme na pánvi na oleji.

  • 2

    Na jiné pánvi roztavíme cukr na karamel, přilijeme vodu a povaříme. Karamel ochutíme citronovou šťávou a přidáme omyté, nakrájené hroznové víno.

  • 3

    Kotlety upravíme na talíře, přelijeme karamelem s vínem a podáváme.

Komentáře k receptu