Zmrzlinové jahodové suflé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 33 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 624.1 mg
- Draslík 237.2 mg
- Vláknina 2526 mg
- Vitamín A 2526 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody rozmačkáme vidličkou na kaši. Víno krátce zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a přidáme citronovou šťávu.
-
2
Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme víno a šleháme metlou do zhoustnutí. Do krému vmícháme jahodové pyré, potom zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu.
-
3
Krém rozdělíme do formiček a ihned zmrazíme.
-
4
Suflé podáváme ve formičkách, každou porci můžeme ozdobit čerstvými jahodami.