Zmrzlinové jahodové suflé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Jahody zahradní
  • 200 g Cukr krupice
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 plátek Želatina
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 607 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 92 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 624.1 mg
  • Draslík 237.2 mg
  • Vláknina 2526 mg
  • Vitamín A 2526 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté jahody rozmačkáme vidličkou na kaši. Víno krátce zahřejeme, rozpustíme v něm želatinu a přidáme citronovou šťávu.

  • 2

    Žloutky s cukrem ušleháme do pěny, přidáme víno a šleháme metlou do zhoustnutí. Do krému vmícháme jahodové pyré, potom zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu.

  • 3

    Krém rozdělíme do formiček a ihned zmrazíme.

  • 4

    Suflé podáváme ve formičkách, každou porci můžeme ozdobit čerstvými jahodami.

Komentáře k receptu