Trifle s lesními plody a karamelovými střepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1483 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 121 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 349.2 mg
- Draslík 37.8 mg
- Vláknina 8724 mg
- Vitamín A 8724 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mraženou směs lesního ovoce smícháme s griotkou, můžeme i přisladit. Piškoty srovnáme na dno mísy a zakryjeme ovocem.
-
2
Mascarpone vyšleháme s citrónovým krémem a směsí pokryjeme ovoce.
-
3
Zabalíme do fólie a dáme do chladu.
-
4
Karamelové střepy připravíme tak že cukr vsypeme do hladké pánve a zvolna zahříváme. Hned jak karamel dosáhne hnědozlaté barvy vylijeme ho na tukem vymazaný plech nebo pečící papír. Necháme ztuhnout a potom rozbijeme na střepy.
-
5
Servírujeme se šlehačkou nanesenou na trifle a ozdobenou zapíchanými karamelovými střepy.