Jáhlová kaše s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 677 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 29 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 52.4 mg
- Draslík 248.4 mg
- Vláknina 12680 mg
- Vitamín A 12680 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1574.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve opláchneme jáhly a spaříme je ve vařící vodě. Potom je v hrnci zalijeme mlékem (mléko může být dle libosti kravské, sojové, kokosové, rýžové), osolíme, osladíme a vaříme doměkka, za stálého míchání, až kaše zhoustne. Hustotu kaše upravíme mlékem. Poté vmícháme máslo.
-
2
Kaši podáváme horkou, ozdobenou jahodami a oslazenou medem.
-
3
Na vrch můžeme dát lžíci kysané smetany.