Malinová vrstvená pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 505 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 30 g
- Sodík 145 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 147.6 mg
- Draslík 169.9 mg
- Vláknina 8137.5 mg
- Vitamín A 8137.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 234.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mražené maliny posypeme polovinou cukru a necháme je roztát. Na teflonový hrnec dáme síto, pomocí lžíce nebo stěrky prolisujeme maliny i se šťávou do hrnce. Maliny v hrnci posypeme polovinou práškové želatiny a necháme 5 minut stát, aby želatina změkla. Na mírném plameni zahříváme směs, dokud se želatina nerozpustí, občas promícháme. Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a dáme do lednice. Chladíme asi 90 minut, občas promícháme.
-
2
V jiném hrnci mezitím rozšleháme vejce, mléko a polovinu zbylého cukru, vše dobře promícháme. Směs posypeme zbytkem želatiny a necháme 5 minut stát. Potom ji zahříváme na mírném plameni asi 10 minut, dokud se želatina úplně nerozpustí. Nesmí se vařit!
-
3
Hotovou směs přelijeme do mísy, zakryjeme a necháme v lednici chladit 90 minut, občas promícháme.
-
4
Asi 10 minut předtím než jsou obě směsi hotové, ušleháme smetanu se zbytkem cukru na pevnou šlehačku.
-
5
Zlehka vmícháme po polovině šlehačky do každé pěny. Do větší servírovací mísy dáme vrstvu poloviny rozdrobených zázvorových sušenek. Na ně dáme vaječný krém, potom znovu sušenky a nakonec malinovou pěnu. Zakryjeme a dáme asi na 3 hodiny do lednice.