Broskve a maliny s drobenkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 19 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 27.6 mg
- Draslík 434.5 mg
- Vláknina 12018.7 mg
- Vitamín A 12018.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vyjmeme pecky, pak je nakrájíme na tenké plátky. Rozložíme je do zapékací mísy o velikosti 25x15 cm.
-
2
Maliny propláchneme, necháme okapat a dáme na broskve.
-
3
Smícháme mouku, cukr a muškátový oříšek. Do směsi zapracujeme máslo, až vznikne jemná drobenka, kterou nasypeme na ovoce.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 25 minut, až je drobenka zlatavá. Podáváme horké s jogurtem, zakysanou smetanou nebo vanilkovou zmrzlinou.
-
5