Ananasový salát s jahodami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 100 g Mandle
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Likér anýzový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Ananas
  • 4 ks Karambola
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 polévková lžíce Pistácie
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 822 mg
  • Vláknina 16123.3 mg
  • Vitamín A 16123.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142.1 mg
  • Vitamín E 119.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečící papír potřeme olejem. Cukr svaříme s citronovou šťávou a vodou, mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu se skořicí přidáme do šťávy. Směs rozetřeme na pečící papír.

  • 2

    Ananas oloupeme, odkrojíme tvrdé části a dužinu nakrájíme na kousky. Jahody opláchneme, odstopkujeme a rozpůlíme. Ovoce společně s karambolou dáme do mísy a promícháme.

  • 3

    Smetanu ušleháme, přidáme cukr a ochutíme likérem.

  • 4

    Ztuhlý krokant nadrtíme na hrubší kousky. Na ovocný salát nastříkáme šlehačku, ozdobíme krokantem a posypeme sekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu