Ananasový salát s jahodami
Suroviny
- 500 g Jahody zahradní
- 100 g Mandle
- 50 g Cukr krupice
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Likér anýzový
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Ananas
- 4 ks Karambola
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 polévková lžíce Pistácie
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 32 g
- Sodík 51 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 822 mg
- Vláknina 16123.3 mg
- Vitamín A 16123.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142.1 mg
- Vitamín E 119.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pečící papír potřeme olejem. Cukr svaříme s citronovou šťávou a vodou, mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme a spolu se skořicí přidáme do šťávy. Směs rozetřeme na pečící papír.
-
2
Ananas oloupeme, odkrojíme tvrdé části a dužinu nakrájíme na kousky. Jahody opláchneme, odstopkujeme a rozpůlíme. Ovoce společně s karambolou dáme do mísy a promícháme.
-
3
Smetanu ušleháme, přidáme cukr a ochutíme likérem.
-
4
Ztuhlý krokant nadrtíme na hrubší kousky. Na ovocný salát nastříkáme šlehačku, ozdobíme krokantem a posypeme sekanými pistáciemi.