Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Ostružiny
  • 600 g Kohoutí maso
  • 150 ml Víno červené
  • 20 ml Likér rybízový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 129.6 mg
  • Draslík 549.9 mg
  • Vláknina 11139.8 mg
  • Vitamín A 11139.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky kapouna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ochutíme solí, pepřem a potřeme rozehřátým máslem.

  • 2

    Troubu předehřejem na 200C a pečeme asi 20minut. Poté řízky přemístíme na talíř a udržujeme teplé. Šťávu z masa ponecháme v pánvi.

  • 3

    Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Spolu se zakysanou smetanou a vínem je přidáme ke šťávě v pánvi. Směs krátce prohřejeme, přidáme rybízový likér a dochutíme.

  • 4

    Řízky podáváme přelíté ostružinovou omáčkou a ozdobené větvičkami čerstvého koření.

Komentáře k receptu