Řízek z kapouna s ostružinovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 36 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 129.6 mg
- Draslík 549.9 mg
- Vláknina 11139.8 mg
- Vitamín A 11139.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky kapouna omyjeme pod studenou vodou a osušíme. Ochutíme solí, pepřem a potřeme rozehřátým máslem.
-
2
Troubu předehřejem na 200C a pečeme asi 20minut. Poté řízky přemístíme na talíř a udržujeme teplé. Šťávu z masa ponecháme v pánvi.
-
3
Ostružiny propláchneme a necháme okapat. Spolu se zakysanou smetanou a vínem je přidáme ke šťávě v pánvi. Směs krátce prohřejeme, přidáme rybízový likér a dochutíme.
-
4
Řízky podáváme přelíté ostružinovou omáčkou a ozdobené větvičkami čerstvého koření.