Džem z reveně a jahod

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Reveň (Rebarbora)
  • 500 g Cukr želírovací
  • 500 g Jahody zahradní
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 222 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 220.5 mg
  • Vláknina 3800 mg
  • Vitamín A 3800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme a necháme okapat. Lehce je rozmělníme vidličkou. Reveň omyjeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň.

  • 2

    Lusk, dřeň, ovoce a želírovací cukr vložíme do hrnce a za stálého míchání uvedeme do varu. Vaříme 4 minuty, potom vyjmeme lusk.

  • 3

    Horkým džemem naplníme čisté sklenice, dobře uzavřeme a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut. Necháme vychladnout.

Komentáře k receptu