Atole
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 1 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 70.8 mg
- Vláknina 2121.8 mg
- Vitamín A 2121.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku a vodu dáme do hrnce se silným dnem a šleháme, až vznikne hladká pasta. Dáme na mírný oheň, přidáme vanilkový lusk a přivedeme k varu, stále mícháme, až zhoustne. Zašleháme cukr, skořici a šleháme, až se cukr rozpustí. Odstavíme z ohně.
-
2
Přidáme-li ovoce, rozmixujeme je v mixéru, aby bylo hladké, pak pyré prolisujeme přes síto.
-
3
Pyré zamícháme do směsi a dáme zpět na oheň, aby se prohřálo.
-
4
Odstraníme vanilku a podáváme.