Rybízová bublanina s krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 34 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 190.8 mg
- Draslík 399.3 mg
- Vláknina 9136.4 mg
- Vitamín A 9136.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.5 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli ušleháme do pěny, postupně přišleháme 4 vejce.
-
2
Omytý a okapaný rybíz posypeme lžící mouky, zbylou mouku, smíchanou s práškem do pečiva, promícháme s mletými mandlemi a přidáme k našlehané pěně.
-
3
Těsto rozprostřeme na vymazaný plech, navrch rozdělíme rybíz. 2 žloutky rozšleháme 30 g cukru ve smetaně. Ze 2 bílků ušleháme pevný sníh, vmícháme do žloutkové smetany, nalijeme na rybíz.
-
4
Bublaninu pečeme asi 40 minut v mírně vyhřáté troubě.