Těstovinový salát se šunkou a hroznovým vínem
Suroviny
- 200 g Hroznové víno
- 40 g Oříšky piniové
- 200 g Šunka dušená
- 400 g Těstoviny čtyřvaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Salát římský
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 706 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 29 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 355.2 mg
- Vláknina 5479.8 mg
- Vitamín A 5479.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.2 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Hroznové víno omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý salát na širší nudličky. Šunku nakrájíme šikmo na nudličky.
-
3
Uvařené těstoviny smícháme s vínem, cibulí a nudličkami salátu a šunky.
-
4
Červený vinný ocet osolíme, opepříme a zašleháme oba druhy oleje. Marinádu nalijeme na těstoviny a promícháme.
-
5
Salát posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.