Těstovinový salát se šunkou a hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hroznové víno
  • 40 g Oříšky piniové
  • 200 g Šunka dušená
  • 400 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Salát římský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 355.2 mg
  • Vláknina 5479.8 mg
  • Vitamín A 5479.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Hroznové víno omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý salát na širší nudličky. Šunku nakrájíme šikmo na nudličky.

  • 3

    Uvařené těstoviny smícháme s vínem, cibulí a nudličkami salátu a šunky.

  • 4

    Červený vinný ocet osolíme, opepříme a zašleháme oba druhy oleje. Marinádu nalijeme na těstoviny a promícháme.

  • 5

    Salát posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.

Komentáře k receptu