Zuppa inglese

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Piškoty cukrářské
  • 500 g Jahody zahradní
  • 570 ml Mléko polotučné
  • 140 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 190.8 mg
  • Draslík 276.2 mg
  • Vláknina 6994.2 mg
  • Vitamín A 6994.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s troškou mléka. Ušleháme vejce, cukr, citrónovou kůru, muškátový oříšek a zbytek mléka. Směs smícháme v hluboké pánvi s moučnou směsí, na mírném ohni mícháme, až směs zhoustne a začne se vařit.

  • 2

    Vaříme asi minutu, než začne směs obalovat zadní stranu lžíce. Pánev zakryjeme povoskovaným papírem, necháme trochu vychladnout.

  • 3

    Osm stejně velkých jahod i se stopkou dáme stranou, ostatním stopky odstraníme. Na dno skleněné mísy rozložíme polovinu cukrářských piškotů a pokapeme trochou Amaretta. Jahody překrojíme, v jedné vrstvě je položíme na piškoty. Na ně nalijeme vrstvu směsi a vše opakujeme. Navrch dáme poslední vrstvu směsi, necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Smetanu ušleháme a v tenké vrstvě jí naneseme na horní vrstvu ztuhlé směsi. Zbylou šlehačku nastříkáme kolem okraje mísy a ozdobíme jahodami. Podáváme studené.

Komentáře k receptu