Vanilkový krém s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 638 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 36 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 98.2 mg
- Draslík 297.5 mg
- Vláknina 5460 mg
- Vitamín A 5460 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 150.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme tvaroh, Mascarpone, 2 lžíce cukru a vydlabanou dřeň. Krémem naplníme formičky a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
-
2
Omyté hroznové víno rozpůlíme, zbavíme zrníček, promícháme s Amarettem, 2 lžícemi cukru a necháme asi 5 minut zvolna táhnout.
-
3
Ze zbylého cukru a 3 lžic vody připravíme karamel. Tekutý karamel nalijeme na váleček obalený alobalem, necháme ztuhnout. Potom karamel opatrně odloupneme a rozdělíme na 4 kousky.
-
4
Krém vyklopíme na talířky, ozdobíme karamelem, mandlemi a obložíme připraveným vínem.