Vanilkový krém s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mandle
  • 250 g Mascarpone
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 150 g Cukr krupice
  • 400 g Hroznové víno
  • 2 ks Vanilkový lusk
  • 6 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 98.2 mg
  • Draslík 297.5 mg
  • Vláknina 5460 mg
  • Vitamín A 5460 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkové lusky podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Smícháme tvaroh, Mascarpone, 2 lžíce cukru a vydlabanou dřeň. Krémem naplníme formičky a uložíme na 4 hodiny do chladničky.

  • 2

    Omyté hroznové víno rozpůlíme, zbavíme zrníček, promícháme s Amarettem, 2 lžícemi cukru a necháme asi 5 minut zvolna táhnout.

  • 3

    Ze zbylého cukru a 3 lžic vody připravíme karamel. Tekutý karamel nalijeme na váleček obalený alobalem, necháme ztuhnout. Potom karamel opatrně odloupneme a rozdělíme na 4 kousky.

  • 4

    Krém vyklopíme na talířky, ozdobíme karamelem, mandlemi a obložíme připraveným vínem.

Komentáře k receptu