Ovoce pod čepicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 45 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 98.8 mg
- Draslík 479.6 mg
- Vláknina 12133.8 mg
- Vitamín A 12133.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme mouku, mleté mandle, sůl a 60 g cukru. Do vyhloubeného důlku nakrájíme máslo, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Vytvarujeme bochánek, zabalíme do fólie a necháme 30 minut v chladničce.
-
2
Oloupaná jablka (zbavená jádřinců) nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou a posypeme skořicí. Omyté jahody rozkrájíme na čtvrtky a promícháme s jablky a zbylým cukrem. Ovoce rozložíme do vymazané koláčové formy.
-
3
Z těsta vyválíme plát, položíme na ovoce a přimáčkneme ke kraji formy. Přečnívající těsto odkrojíme, vykrájíme z něj srdíčka, bílkem je přilepíme na povrch koláče.
-
4
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut. Moučník podáváme teplý.