Vanilkové bochánky s malinami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 175 g Cukr krupice
- 250 g Maliny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr moučkový
- 100 ml Sirup javorový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vanilkový lusk
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 4 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 52.9 mg
- Draslík 94.3 mg
- Vláknina 4833.8 mg
- Vitamín A 4833.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s cukrem a vydlabanou dření z vanilkového lusku, vmícháme vejce a javorový sirup. Do vzniklé hmoty přisypeme mouku, sodu a prášek do pečiva a nalijeme mléko. Vše zamícháme.
-
2
Těstem naplníme papírové košíčky a do středu vmáčkneme malinu.
-
3
Bochánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Upečené bochánky vyjmeme z trouby a ještě teplé ozdobíme zbylými malinami a pocukrujeme.