Pannacotta s jahodami a malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Maliny
  • 500 g Jahody zahradní
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 plátek Želatina bílá plátky
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Sirup malinový
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Pistácie
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 344.6 mg
  • Vláknina 10567.5 mg
  • Vitamín A 10567.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Lusk, dřeň a cukr vložíme do smetany a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 15 minut.poté lusk vyjmeme.

  • 2

    Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě a vymačkáme je. Želatinu rozpustíme za stálého míchání ve smetaně. 4 misky (nebo formičky) vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Chladíme přikryté asi 4 hodiny.

  • 3

    Několik jahod a malin necháme stranou, z ostatních připravíme pyré. Smícháme je s cukrem a malinovým sirupem a rozdělíme na 4 talíře.

  • 4

    Misky s krémem postavíme na chvíli do horké vody a obsah vyklopíme na pyré. Dezert ozdobíme jahodami, malinami a nasekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu