Pannacotta s jahodami a malinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 21 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 344.6 mg
- Vláknina 10567.5 mg
- Vitamín A 10567.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 126.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový lusk podélně rozkrojíme a vydlabeme dřeň. Lusk, dřeň a cukr vložíme do smetany a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 15 minut.poté lusk vyjmeme.
-
2
Plátky želatiny necháme nabobtnat ve vodě a vymačkáme je. Želatinu rozpustíme za stálého míchání ve smetaně. 4 misky (nebo formičky) vypláchneme studenou vodou a naplníme smetanou. Chladíme přikryté asi 4 hodiny.
-
3
Několik jahod a malin necháme stranou, z ostatních připravíme pyré. Smícháme je s cukrem a malinovým sirupem a rozdělíme na 4 talíře.
-
4
Misky s krémem postavíme na chvíli do horké vody a obsah vyklopíme na pyré. Dezert ozdobíme jahodami, malinami a nasekanými pistáciemi.