Česneková polévka s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 24 g
- Sodík 115 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 417.9 mg
- Vláknina 5074.8 mg
- Vitamín A 5074.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle z předešlého dne vydlabeme a vložíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom je vymačkáme a umixujeme spolu s oloupaným, nahrubo nasekaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a ocet a do mixéru zvolna přiléváme studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Necháme ji chladit 2 hodiny.
-
2
Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů a přidáme omyté, rozpůlené bobule vína zbavené zrnek. Nakonec polévku posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme oreganem.
-
3
Podáváme s bílým pečivem.