Česneková polévka s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hroznové víno
  • 100 g Mandle mleté
  • 20 g Mandle plátky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Žemle tuková
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 115 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 417.9 mg
  • Vláknina 5074.8 mg
  • Vitamín A 5074.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle z předešlého dne vydlabeme a vložíme na chvíli do misky se studenou vodou. Potom je vymačkáme a umixujeme spolu s oloupaným, nahrubo nasekaným česnekem a olivovým olejem. Osolíme a opepříme. Přidáme mleté mandle a ocet a do mixéru zvolna přiléváme studenou vodu a mixujeme, až vznikne krémová polévka. Necháme ji chladit 2 hodiny.

  • 2

    Vychlazenou polévku rozdělíme do talířů a přidáme omyté, rozpůlené bobule vína zbavené zrnek. Nakonec polévku posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme oreganem.

  • 3

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu