Ricottový krém s malinovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Sýr Ricotta
- 400 g Maliny
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Máta
- 4 plátek Želatina bílá plátky
- 4 polévková lžíce Cukr moučkový
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 21 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 248.9 mg
- Draslík 326.7 mg
- Vláknina 13768.9 mg
- Vitamín A 13768.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky utřeme se 2 lžícemi cukru do pěny. Vmícháme ricottu, citronovou i pomerančovou kůru, citronovou šťávu a tekutý med.
-
2
Předem namočenou, nevymačkanou želatinu dáme do hrnce, při nízké teplotě rozpustíme a zamícháme do ricottového krému.
-
3
Krémem naplníme 4 formičky a necháme asi 3 hodiny v chladničce.
-
4
Několik omytých malin ponecháme na ozdobu, zbylé smícháme se 2 lžícemi moučkového cukru a lžící sherry. Uvedeme do varu, krátce povaříme a prolisujeme sítem. Necháme vychladnout.
-
5
Ricottový krém vyklopíme z formiček, polijeme malinovou omáčkou, ozdobíme malinami a lístky máty.