Sváteční talíř
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 12 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 25.1 mg
- Draslík 727 mg
- Vláknina 12961.8 mg
- Vitamín A 12961.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.5 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a oloupaný chřest svážeme nití a povaříme v osolené vodě asi 10 minut hlavičkami nahoru. Scedíme a necháme okapat. Po vychladnutí chřest nakrájíme na kousky dlouhé asi 4cm.
-
2
Čekanku omyjeme a pokrájíme na kousky, petrželku na jemno nasekáme.
-
3
Smícháme olej, ocet, sůl, pepř a petrželku.
-
4
Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Lososa krájíme na plátky.
-
5
Chřest, jahody, čekanku a lososa upravíme na talíře a přelijeme připravenou zálivkou.
-
6
Podáváme s opečenými toasty.