Gratinované jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 28 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 432.7 mg
- Draslík 244 mg
- Vláknina 5460.5 mg
- Vitamín A 5460.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 188.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh smícháme se žloutky, citronovou kůrou, cukrem a vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme a vmícháme do tvarohového krému.
-
2
Jahody omyjeme a rozpůlíme. Urovnáme je do zapékací kulaté formy o průměru 30 cm a pokryjeme je připraveným krémem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů Celsia) asi 20 minut.
-
3
Zapečené jahody posypeme nasekanými pistáciemi a pocukrujeme.