Jahodový nanuk s kefírovým mlékem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 134.1 mg
- Vláknina 4050 mg
- Vitamín A 4050 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a okapané jahody umixujeme.
-
2
Svaříme cukr s 5 lžícemi vody. Po vychladnutí jej umícháme s jahodovým protlakem, limetkovou šťávou a kefírovým mlékem. Nakonec přimícháme dobře ušlehanou smetanu.
-
3
Hmotou naplníme 4 formičky nebo úzké pohárky a uložíme do druhého dne v mrazničce. Když začne hmota tuhnout, umístíme do ní dřevěné špachtličky.
-
4
Po vyjmutí z mrazáku ponoříme formičky krátce do horké vody a zmrzlinu vyklopíme.