Jahodové řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 29 g
- Sodík 34 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 160.1 mg
- Draslík 158.9 mg
- Vláknina 4383.8 mg
- Vitamín A 4383.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně přidáme žloutky a vymícháme do pěny.
-
2
Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbylý cukr a ušleháme dohusta. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou smíchanou s kypřicím práškem.
-
3
Těsto rozetřeme na pečicím papírem vyložený plech s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
4
Vychladlý korpus rozkrojíme na poloviny a potřeme marmeládou. Jednu polovinu potřeme částí smetany ušlehané se ztužovačem, posypeme ji nadrobno nakrájenými jahodami a přiklopíme druhou polovinou.
-
5
Hotové řezy ozdobíme zbylou šlehačkou a jahodami.