Křepelky s hrozny a estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 18 g
- Sodík 679 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 211 mg
- Draslík 1241.8 mg
- Vláknina 2747 mg
- Vitamín A 2747 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.
-
2
V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.
-
3
Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.
-
4
Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.