Křepelky s hrozny a estragonem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hroznové víno
  • 170 ml Víno bílé
  • 410 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Estragon
  • 8 ks Křepelka
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 679 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 211 mg
  • Draslík 1241.8 mg
  • Vláknina 2747 mg
  • Vitamín A 2747 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné křepelky osolíme, do břišní dutiny jim vložíme snítku estragonu.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme přepuštěné máslo, křepelky na něm osmahneme do hněda po všech stranách. Přilijeme bílé víno, půl minuty podusíme, přilijeme vývar a přidáme hrozny bez pecek. Vše zvolna vaříme pod pokličkou 8 minut.

  • 3

    Křepelky a hrozny vyjmeme, necháme na teplém místě. Šťávu v hrnci vaříme tak dlouho, až zmenší objem na 1/3 a zhoustne, poté ji odstavíme z ohně.

  • 4

    Křepelky a hrozny podáváme přelité připravenou šťávou.

Komentáře k receptu