Jahodový koláč s kakaem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Kakao - prášek
  • 500 g Jahody zahradní
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 130 g Cukr krupice
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 190.7 mg
  • Draslík 175.2 mg
  • Vláknina 4472 mg
  • Vitamín A 4472 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni ušleháme žloutky, celá vejce a oba cukry.

  • 2

    Když je směs dostatečne do hladka vymíchaná, vyjmeme z vodní lázně a ještě šleháme do vychladnutí.

  • 3

    Přisypeme mouku, kakao a rozpuštěné máslo, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh.

  • 4

    Takto připravené těsto dáme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a povrch ozdobíme očištěnými a okapanými jahodami.

  • 5

    Koláč upečeme.

Komentáře k receptu