Makrely plněné brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 450 g Makrela obecná
  • 1 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Brusinky
  • 2.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 518 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 119.2 mg
  • Draslík 129.2 mg
  • Vláknina 12472.4 mg
  • Vitamín A 12472.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a očištěné makrely podélně rozřízneme, odstraníme páteř.

  • 2

    V misce smícháme nasekané brusinky se strouhankou, sardelovou pastou a rozpuštěným máslem. Přidáme koření chilli, sůl a pepř.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme ryby, rozložíme je na pomaštěný alobal, který jsme položili na plech. Alobal dobře uzavřeme. Makrely pečeme v silně vyhřáté troubě asi 35 minut.

  • 4

    Pokrm podáváme přímo z alobalu s bramborami nebo s chlebem.

Komentáře k receptu