Jablka zapékaná s brusinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 5 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 184.1 mg
- Draslík 273.7 mg
- Vláknina 8810.5 mg
- Vitamín A 8810.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze tří bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého nalijeme rozmíchané žloutky, vmícháme mouku. Těsto dáme na pánvičku, vymaštěnou máslem.
-
2
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka posadíme do těsta, do otvorů v nich nalijeme brusinkový kompot. Jablka před pečením mírně posypeme skořicí.
-
3
Dezert pečeme v troubě do růžova a porcujeme tak, aby v každé porci bylo celé jablko i kousek těsta.