Jablka zapékaná s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Kompot brusinkový
  • 0.4 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 4 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 184.1 mg
  • Draslík 273.7 mg
  • Vláknina 8810.5 mg
  • Vitamín A 8810.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze tří bílků a cukru ušleháme pevný sníh, do kterého nalijeme rozmíchané žloutky, vmícháme mouku. Těsto dáme na pánvičku, vymaštěnou máslem.

  • 2

    Oloupaná a jádřinců zbavená jablka posadíme do těsta, do otvorů v nich nalijeme brusinkový kompot. Jablka před pečením mírně posypeme skořicí.

  • 3

    Dezert pečeme v troubě do růžova a porcujeme tak, aby v každé porci bylo celé jablko i kousek těsta.

Komentáře k receptu