Jahodová pěna teplá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 25 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 1110.6 mg
- Draslík 107.7 mg
- Vláknina 4852 mg
- Vitamín A 4852 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nad párou šleháme žloutky s cukrem a přiléváme jahodové pyré mírně zředěné vodou. Šleháme dohusta, nesmíme ale vařit, aby se pěna nesrazila.
-
2
Nakonec přimícháme citronovou šťávu.
-
3
Jahodovou pěnu podáváme s piškoty.