Jahody v červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 0 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 272.8 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jahody omyjeme, zbavíme stopek a rozmačkáme.
-
2
Ve víně rozmícháme cukr a uvedeme do varu. Přidáme rozmačkané jahody, chvíli povaříme a odstavíme z ohně.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, zašleháme do něj cukr a přimícháme k jahodám.
-
4
Krém dáme do skleněné mísy a ozdobíme celými jahodami.
-
5
Podáváme vychlazený se sušenkami.