Meruňkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Meruňky
  • 100 g Rybíz červený
  • 1 ks Jablka
  • 0.125 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 396.2 mg
  • Vláknina 8050 mg
  • Vitamín A 8050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu svaříme s cukrem a po vychladnutí přidáme omytý rybíz. Necháme asi 15 minut proležet.

  • 2

    Omyté meruňky vypeckujeme, oloupané jablko zbavené jádřince nakrájíme na nudličky a rozdělíme do kompotových misek. Přelijeme rozvarem s rybízem a pokapeme brandy.

  • 3

    Podáváme vychlazené.

Komentáře k receptu