Pomerančový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Brambory vařené
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 ks Pomeranče
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 555.3 mg
  • Draslík 656.9 mg
  • Vláknina 8800 mg
  • Vitamín A 8800 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme nastrouhanou kůru z omytého pomeranče, pomerančovou šťávu a nastrouhané, uvařené brambory.

  • 2

    Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Pečeme ve vymazané formě asi 15 minut.

  • 3

    Nákyp podáváme politý krémem, nejlépe kakaovým.

Komentáře k receptu